Pilsoniskuma nedēļa Daugavpils Valsts ģimnāzijā ir sākusies

Šogad Daugavpils Valsts ģimnāzijā Pilsoniskuma nedēļa ir saistīta ar skolēnu paplašinātās izglītības pieredzes gūšanu un pilsonisko līdzdalību. Visi plānotie svētku pasākumi ir cieši saistīti ar mācību procesu un skolēnu aktīvu iesaistīšanos.

8. novembrī DVĢ 7. klašu skolēni devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, lai piedalītos svētku lentīšu locīšanā, savukārt vidusskolēnu komanda devās uz Birķeneli, lai kopā ar vienaudžiem no citām skolām mācītos rakstīt un realizēt jaunatnes projektus.

Vēstures II un Kultūras pamatu mācību stundu laikā 12.a un 12.c klases jaunieši aktīvi piedalījās Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku organizētajā lekcijā “Kā mēs sargājam Latviju?”. Lekciju vadīja LR Aizsardzības ministrijas Ģenerālinspekcijas nodaļas vadītāja vietnieks pulkvežleitnants Rolands Moļniks  un Zemessardzes 34. kājnieku bataljona komandieris majors Anatolijs Derjugins. Kā galvenā aktualitāte tika pārrunāta visaptveroša valsts aizsardzība, sabiedrības atbildība krīzes situācijās, sabiedroto spēku klātbūtne Latvijā, kā arī jauniešu iespējas iesaistīties valsts aizsardzībā, tostarp Jaunsardzē, Zemessardzē un Nacionālo bruņoto spēku profesionālajā dienestā. Jautājumi bija arī par plānoto valsts aizsardzības dienestu, kuru visaptveroši plānots attiecināt sākot no 2004. gadā dzimušajiem jauniešiem, tātad mūsu 11. -12. klases skolēniem.

Nodarbība pagāja brīvā gaisotnē, jaunieši varēja gan iegūt jaunas zināšanas, gan izvērtēt savu pozīciju un prasmes kiberdrošības un valsts aizsardzības jautājumos. Pēc pasākuma skola kā dāvanu saņēma LR Aizsardzības ministra Arta Pabrika parakstītu dāvinājumu – didaktisko galda spēli “Latvijas neatkarības karš 1918.-1920.”, kuru skolēni varēs izspēlēt brīvos brīžos.

9. novembrī mūsu 9. klases piedalīsies Satversmes svētku svinībās Daugavpils Universitātē.

-->