Jauno kīmiķu klubs atsāk darbošanos

Stāsta ķīmijas skolotāja Irina Fjodorova: "Lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju, lai iepazīstinātu jauniešus ar ķīmijas daudzveidību, iespējām un iedrošinātu ķīmijas studijām, Latvijas Ķīmijas un Farmācijas uzņēmēju asociācija "The Association of Latvian Chemical and Pharmaceutical Industry" un kimiko.lv arī šajā mācību gadā turpina iniciatīvu “Jauno ķīmiķu klubs” – ārpus stundu nodarbības 10.-12. klases jauniešiem.

Jauno ķīmiķu kluba mērķis - veidot mūsdienīgu un aizrautīgu jauno ķīmiķu paaudzi, sagatavojot jauniešus turpmākām ķīmijas studijām ar izpratni par to, kas ir ķīmiķis, radīt pārliecību, ka ķīmija ir interesanta un saprotama.

Kopumā ir paredzētas 18 nodarbības, kuras būs jāīsteno līdz 2025. gada 31. maijam. Šajā mācību gadā “Jauno ķīmiķu kluba” izglītības programma tiks īstenota 13 Latvijas skolās.

Uz pirmo nodarbību sapulcējušies ģimnāzijas jaunieši, lai paveiktu pirmo laboratorijas darbu – izpētīt dzelzs un tā savienojumu īpašības. Lai tikpat aizraujošas un izzinošas visas turpmākas nodarbības!"

-->